7 Trappor utan hiss logotyp

08 – 886 886
Telefontid: 08 – 17

Så fungerar RUT

RUT är enklare än du tror! Vi på 7 trappor utan hiss tar hand om hela förfarandet och allt du behöver göra är att betala den redan rabatterade fakturan.

RUT är enklare än du tror. Vi på 7 trappor utan hiss tar hand om hela förfarandet och allt du behöver göra är att betala fakturan.

Stora flyttkartonger redo för flytt

Flytthjälp RUT

Från och med den första augusti 2016 får du även göra RUT-avdrag för flytthjälp. Du får som privatperson göra RUT-avdrag för flytten upp till 25.000 kr per vuxen som flyttar. För personer över 65 år är taket 50.000 kr per år. RUT-avdraget är på 50% av flytten.

Vi på flyttfirman 7 Trappor utan hiss tar hand om hela processen kring avdraget vid flyttar bokade hos oss. Vi gör det direkt med skatteverket så att du enbart behöver betala halva kostnaden för flytthjälpen i samband med flytten. Notera att kring milersättning får inga avdrags göras vilket är anledningen till att de står specificerat för sig på din faktura. Tänk på att om du redan nyttjat ditt RUT/ROT-avdrag kommer du behöva betala för hela flytten direkt.

Det är viktigt att du meddelar oss i samband med bokningen av flytten vilket personnummer som flytten ska belasta för avdraget. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Om du är osäker på hur mycket RUT/ROT-avdrag du redan använt så kan du kontrollera det genom att gå in på skatteverkets hemsida.

Tyvärr är det inte tillåtet att använda RUT-avdrag för flyttar där ett dödsbo ska betala.

Flytthjälp RUT – Bra att veta

25.000 kr (förutsatt att du är vuxen och under 65 år) är totalsumman för ett helt år vilket innebär att du behöver ha koll på om du gjort andra RUT-avdrag tidigare på året för att undvika risken att du blir återbetalningsskyldig eller behöva betala hela flytten direkt. Tänk på att du behöver ha inkomst och betala skatt för att kunna nyttja RUT-avdraget. Om du inte betalar skatt eller om du har betalat mindre skatt än ditt RUT-avdrag så kommer du bli återbetalningsskyldig till skatteverket alternativt betala för hela flytten direkt. RUT-avdraget är på 50% av flyttkostnaden.

Glöm inte bort att om du är över 65 år har du hela 50.000 kr i Rutavdrag du kan göra för t.ex. flytthjälp, flyttstädning och andra liknande tjänster.

De flyttjänster som du får göra RUT-avdrag för är följande:

– Flytt av bohag mellan bostäder

– Flytt av bohag till och från magasinering. 

– Transport av bohag dels till andrahandsbutiker, loppmarknader och liknande där bohaget kan komma till återanvändning. 

– Packning och uppackning.

– Lastning, lossning eller annat iordningställande för transport.

– Arbetstid för transporten.

Du får däremot inte göra avdrag för kostnader för flyttbil, drivmedel eller magasinshyra. Detta innebär att arbetskostnaden måste särredovisas på flyttfirmans fakturan.

Läs mer om RUT på skatteverkets hemsida. Där kan du även se om du har utrymme kvar för året! 

Boka din flytt idag - få en offert, gratis och icke-bindande

  Få en kostnadsfri offert   Boka din flytt idag

   Flyttfirma 7 Trappor utan hiss AB
   Valhallavägen 145
   115 31 Stockholm
   Org.nr: 559034-7414