7 Trappor utan hiss logotyp

08 – 886 886
Telefontid: 08 – 17

Packtips inför flytt

Alla packtips inför din flytt

Dags för ny bostad? Här sammanställer vi våra bästa packtips inför flytt!
Med en bra packning blir vårt arbete enklare, er flytt billigare och ert
bohag skyddat på bästa sätt.

Dags för ny bostad?
Här sammanställer vi våra bästa packtips inför flytt! Med en bra packning blir vårt arbete enklare, er flytt billigare och ert bohag skyddat på bästa sätt.

Dags för ny bostad? Här sammanställer vi våra bästa packtips inför flytt!
Med en bra packning blir vårt arbete enklare, er flytt billigare och ert bohag skyddat på bästa sätt.
Stora flyttkartonger redo för flytt

Sortera och släng

Gå igenom dina prylar och sortera ut det du kan slänga eller skänka bort. Fundera på när du senast hade användning för olika saker – speciellt allt det där i förrådet. Om du vet med dig att du har svårt att skiljas från föremål kan du be en polare hjälpa till som smakråd (läs: förman).

Organisera din flytt

Gör en lista på de förberedelser som ska göras och respektive deadline. Det kan vara sådant som boka flyttfirma(!), planera flyttstädning, ordna med packmaterial, ta en vända till tippen, slipa golven i nya lägenheten osv. Är det höst eller vinter är det en bra idé att ha lampor på plats eller nära till hands.

Använd ordentliga flyttlådor

Tyvärr har det blivit vanligt att sälja billiga s.k. flyttlådor på stormarknader och andra ospecialiserade säljställen. De här kartongerna har bara ett lager wellpapp och kan betygsättas någonstans på skalan värdelöst – dåligt. Oavsett om du hyr eller köper kartonger av oss, handlar någon annanstans eller skramlar från blocket, vänner och bekanta så se till att du har riktiga flyttkartonger. Med lådor som kollapsar riskerar dina saker att gå sönder och dessutom blir vårt arbete krångligt och din flytt tar därmed längre tid. Så hur var det nu med kartonger, spelar det egentligen någon roll vad man har för några? Ja, det gör det!

Märk dina lådor

Skriv på lådans gavlar till vilket rum den ska på nya adressen så blir det enkelt för oss att få allt på plats. För att underlätta för dig själv att finna det du söker när allt du äger ligger i lådor kan det vara bra att numrera lådorna och föra en mer detaljerad lista över innehållet. Bra också att packa en “alla mina viktigaste saker”- låda, då kan vi se till att den tas sist och därmed är först på plats och ställs åt sidan. Viktiga saker kan vara sådant som mediciner, bankdosan, passet, dagboken eller mobilladdaren.

Sortera och släng

Igen. Eller ännu hellre – använd blocket, bortskänkes-grupper eller Myrorna för att göra dig av med det sista av det du inte behöver. Och glöm inte vinden.

Ta det lugnt

I Stockholm är det inte ovanligt att man flyttar vartannat år men det finns också många för vilka flytten är en stor och omtumlande händelse i livet. Men oroa dig inte, med bra förberedelser och en bra flyttfirma (that’s us!) så kommer det gå geschwint. Känner du dig ändå stressad av själva flyttdagen kan du lämna flyttgubbarna att sköta sitt medan du går och tränar eller bjuder kompisen som hjälpte dig sortera sommargarderoben från -95 på en fika.

Boka din flytt idag - få en offert, gratis och icke-bindande

  Få en kostnadsfri offert   Boka din flytt idag

   Flyttfirma 7 Trappor utan hiss AB
   Valhallavägen 145
   115 31 Stockholm
   Org.nr: 559034-7414