Vanliga frågor

Hur löser vi parkering i Stockholms innerstad?

Vi sparar mycket tid vid flytten om vi kan stå nära porten med lastbilen både på adressen där vi lastar och vid ert nya hem. Ofta går det att dubbelparkera för att stå nära, men är det en smal, enkelriktad gata är vi hänvisade till parkeringsplatser eller lastzoner. Något du som kund kan göra är att hålla en bra plats åt oss med din egen bil och/eller koner eller bockar.

Som kund får du välja om vi ska parkera lagligt (där parkering är tillåten, dubbelparkerade eller i lastzon), eller om vi ska stå så nära porten som möjligt. Om ni önskar att vi ska stå så när porten som möjligt oavsett parkeringsregler står ni för en eventuell bot. Att tänka på är att denna eventuella bot ofta tjänas in på grund av den tiden vi sparar på att gå en kortare sträcka.

Kan flyttfirman hjälpa mig med tippning av skräp?

Självklart kan vi hjälpa till med tippning, som huvudändamål eller i samband med flytt. Vid tippning på återvinningscentral tillkommer en tippavgift på 750 kr inklusive moms – detta gäller alla flyttfirmor och andra företag.

Tänk på att allt som ska slängas måste sorteras enligt anvisningar på återvinningscentralen. Ni kan själva sortera allt som ska slängas i förväg för att spara tid under flytten. Se hemsida för respektive ÅVC för att veta hur ditt skräp ska sorteras, det är i stora drag samma uppdelning men små variationer förekommer: Vantör, Lövsta. De mindre återvinningscentralerna i Stockholm är endast öppna för privatpersoner, men om du ringer i förväg och annonserar att du tillsammans med din flyttfirma ska slänga ett bohag kan du få dispens. Detta kräver dock som regel att du är med på plats.

Packar ni också?

Inga problem! Som varje flyttfirma med självaktning har vi också kompetent packpersonal. Packhjälpen bokar du samtidigt som du bokar din flytt och som regel kommer vi en eller ett par dagar innan flyttdagen. Är det vi som packat ditt bohag flyttas det inte bara säkert, utan det går också lite snabbare när vi själva stått för förberedelserna.

Hur gör jag för att lämna saker till auktion, Myrorna eller Erikshjälpen?

Stäm gärna av på förhand med auktionshus eller secondhandbutiker att de vill ta emot dina möbler eller föremål, så undviker du att betala för att vi får åka dit och vända. Ett annat sätt att ge dina möbler ett andra liv är att ta dem till BigEasy ReGive, som fungerar som en marknadsplats för saker som ska bortskänkas.

Kan ni flytta mitt piano också?

Vi hanterar pianon, värdeskåp och andra tunga lyft, men det är avhängigt förutsättningarna på adresserna så anmäl alltid piano och dyl. när du bokar. Kostnaden för pianolyft är 995kr, för ännu tyngre lyft, t.ex. kassaskåp, lämnar vi offert för varje tillfälle.

Flyttar ni bara i Stockholm?

Vår flyttfirma utgår från Stockholm, men vi tar körningar tur eller retur ute i landet också.

Var hittar jag era villkor?

Dem hittar du här.

I vilka områden erbjuder ni flyttfirma?

Vi erbjuder våra tjänster i hela landet och kan även köra till våra grannländer, men största delen av vår verksamhet äger rum i Storstockholm. Vi är verksamma till exempel i Vasastan, Spånga, på Södermalm och i Danderyd.